تصویر برداری

تصویر برداری

سنجش تراکم استخوان  (Bone Mineral Densitometry)

سنجش تراکم استخوان یا دانسیتومتری استخوان نام روشی است که با استفاده از آن می‌توان سفتی و سختی و درجه محکم بودن استخوان‌های بدن را تعیین کرد. برای سنجش تراکم استخوان راه های متفاوتی وجود دارد ولی رایج ترین روش آن استفاده از روش DEXA است. که در تصویر مشاهده می‌کنید.

رادیو گرافی مفاصل و ستون فقرات (Radiography)

رادیو گرافی مفاصل و ستون فقرات: این دستگاه علاوه بر تصویربرداری از کلیه مفاصل و ستون فقرات بدن به صورت فول دیجیتال، یک قابلیت استثنایی دیگر نسبت به مابقی دستگاه‌ها دارا است و آن تصویربرداری کامل از جمجمه تا مچ پا می‌باشد. که در عکس مشاهده می‌کنید. این نوع تصویربرداری کمک زیادی به متخصصین ارتوپد و ستون فقرات در امر تشخیص و عمل‌های سنگین جراحی می‌نماید.

توضیحاتی در مورد انواع سونوگرافیهای خاص، سونوگرافی NT  و NB  چرا باید اسکن NT انجام دهید؟

به تمام زنان باردار سونو NT توصیه می‌شود تا مشخص شود جنین به سندرم داون مبتلاست یا خیر؟ اگر نتیجه این سونو برای شما یک در هزار باشد به این معناست که برای هر هزار جنینی در معرض خطر یک نفر ممکن است سندرم داون داشته باشد. خطر یک در ۱۵۰ یا کمتر بسیار خطرناک است.

سونوگرافی آنومالی

  • تشخیص بارداری چند قلویی: گاهی دوقلوها تا هفته ۲۰ بارداری قابل تشخیص نمی‌باشند.
  • شکل و ساختار سر جنین و مشکلات مغزی نادر که قابل مشاهده باشند مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  • صورت جنین و لب شکری بودن آن بررسی می‌گردد.
  • ستون فقرات از لحاظ طولی و هم مقطع عرضی بررسی می‌شود تا پزشک مطمئن گردد همه استخوان ها در یک ردیف قرار دارند.
  • شکم و ارگان‎های داخلی ارزیابی می‌شوند.
  • قلب کودک بررسی می‌شود. دریچه ها باید هم اندازه باشند و با هر ضربان باز و بسته شوند.
  • معده کودک بررسی می شود و اینکه جنین بخشی از مایع آمنیوتیک که در اطرافش قرار دارد را می‌بلعد که این مایع به صورت حباب سیاه رنگی در معده قابل تشخیص است.
  • سلامت کلیه‌های جنین بررسی می‌شود. پزشک ارزیابی می‌کند که آیا گردش ادرار به طور آزاد در مثانه جریان می‌یابد و اگر مثانه خالی است در طول انجام اسکن بایستی مثانه پر شود تا راحت‌تر دیده شود.
  • دست ها و پاها قابل مشاهده‌اند و پزشک انگشتان دست و پا را می‌شمارد.
  • جفت، مایع آمنیوتیک و بند ناف مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. جفت ممکن است در دیوار جلویی رحم (قدامی) یا دیوار پشتی رحم (خلفی) یا نزدیک با بالا یا پایین رحم باشد. اگر جفت پایین باشد نیاز است که سونوگرافی دیگری در سه ماهه سوم بارداری جهت ارزیابی موقعیت جفت و جنین انجام گیرد.

سونوگرافی داپلرعروق

سونوگرافی داپلرعروق به تشخیص مشکلات زیر کمک می‌کند:

  • لخته شدن خون
  • عملکرد ضعیف وریدها در رگ پا (نارسایی‌های وریدی)
  • نقص دریچه قلب و بیماری‌های مادرزادی قلبی
  • انسداد شریانی
  • کاهش گردن خون به پاها (بیماری عروق محیطی)
  • عروق ورم کرده (آنوریسم)
  • باریک شدن عروق مانند آنچه ممکن است در گردن افراد ایجاد شود (تنگی شریان کاروتید)

Ortho Pantomo Gram و سفالو متری 

اوپی جی  و سفالو متری : تقریبا همه افرادی که نزد دندان‌پزشک رفته‌اند، تجربه گرفتن عکس از دندان‌هایشان را دارند. در دندان‌پزشکی نیز مانند سایر رشته‌های پزشکی از پرتونگاری برای کمک به تشخیص بیماری یا آسیب دندان استفاده می‌شود. عکس‌ها در تعیین وجود و وسعت حفره یا کرم‌خوردگی‌های دندان به کار می‌آیند. با عکس رادیوگرافی می‌توان فساد و پوسیدگی دندان را حتی زمانی که مینا هنوز سالم به نظر می‌آید، تشخیص داد، به ویژه وقتی پوسیدگی بین دندان‌ها مخفی شده یا زیر خط لثه باشد. عکس رادیوگرافی به تشخیص آبسه دندان، آسیب استخوان ناشی از بیماری پیر دندانی، شکستگی‌های فک و دندان سایر ناهنجاری‌های فک و دندان نیز کمک می‌کند. به علاوه، اطلاعاتی در زمینه دندان‌های درنیامده یا گیرکرده، در اختیار دندان‌پزشکان می‌گذارد. برای گرفتن عکس رادیوگرافی می‌توان از فیلم‌های سنتی یا فناوری دیجیتال استفاده کرد.

 

ماموگرافی (Mammography)

ماموگرافی : امروزه سرطان سینه با موفقیت قابل ملاحظه‌ای درمان می‌‌شود. آزمایش ماموگرافی یا ماموگرام، عکس گرفتن از سینه با استفاده از اشعه ایکس است.

 ماموگرام برای افراد زیر انجام می ‌شود:

  1. زنانی که برای آزمایش سلامتی یا معاینه مراجعه می‌‌کنند.
  2. زنانی که متوجه یک وضعیت غیرعادی، غده شده‌اند یا علائم بیماری را در سینه‌ شان مشاهده کرده‌اند. این افراد توسط پزشک برای انجام آزمایش معرفی می شوند.
  3. زنانی که پس از عمل در آزمایش‌‌های سالانه شرکت می‌‌کنند.

 آزمایش ماموگرافی

امروزه آزمایش ماموگرافی بر روی همه زنان در یک فاصله سنی خاص انجام می‌‌شود. اگر خانمی هیچ عامل خطری برای سرطان سینه نداشته باشد بایستی اولین ماموگرافی را در سن ۳۵ سالگی انجام داده و از سن ۴۰ الی ۵۰ سالگی هر یک تا سه سال یک بار ماموگرافی انجام دهد و از سن ۵۰ سال به بالا هم سالانه یک ماموگرافی توصیه می‌شود.

طراحی و پشتیبانی: امیدواران هاست